Startersmarktplaats Het platform voor de startende ondernemer in de regio.

Mijn Startersmarktplaats
Inloggen  |  Registreren

Home > Nieuws > Een jaar na Picknick met een Klik 1

Altijd en overal op de hoogte?

Volg ons op Twitter en Facebook!

Een jaar na Picknick met een Klik 1

Nieuwsoverzicht >>
Dinsdag 25 februari 2014

Op 19 september 2012 vond de eerste editie van Picknick met een Klik plaats. En dat was meteen een grandioos succes. Volgende edities bleven dan ook niet uit. Maar hoe gaat het nu met die eerste deelnemers? Was de Klik er één voor de rest van hun leven?

Bijzondere ontmoetingen, persoonlijke aandacht, deskundige adviezen en de juiste inspiratie voor de verdere ontwikkeling van de onderneming. Dat is wat de startende ondernemers vonden bij de doorgewinterde topondernemers uit de regio tijdens Picknick met een Klik 1. Niels Spitters, eigenaar van De Veilingmeesters en 123 Machine vertelt: “In de gesprekken met mijn coach Bob Hutten van Hutten Catering hebben we gekeken waar ik allemaal mee bezig was en dat op papier gezet. ‘Goh Niels, leuk’, zei Bob. ‘Maar niet alles kan tegelijk. Focus! Maak keuzes!’ Dus hebben we gekeken waar de meeste potentie in zat. Dat werden De Veilingmeesters en 123 Machine. De belangrijkste opdracht van Bob: zoek een commerciële partner. Dat heb ik gedaan. Zij helpt me om focus te behouden, doordat ze me triggert en veel (nieuwe) klanten binnenhaalt. De business blijft zo lekker draaien. Inmiddels is het team gegroeid naar twee stagiaires, een grafische en een commerciële kracht, een student en een programmeur die ik inhuur. Ja inderdaad, druk en ontzettend veel ontwikkelingen die af en toe lastig zijn bij te benen. Ik heb dan ook een evaluatie gemaakt voor mezelf. Wat heb ik gedaan en wat niet. Prioriteiten stellen is heel belangrijk en… zaken afmaken. Structuur neerzetten dus. Met Bob spar ik naar behoefte nog steeds een paar keer per jaar. Dat is fijn, want er duiken altijd weer nieuwe probleempjes op. Ik ben daar heel blij mee. Picknick met een Klik heeft me heel veel gebracht, al moet je het uiteindelijk natuurlijk wel zelf doen. Waar ik over een jaar sta? Dan wil ik voor 123 Machine graag 100 nieuwe klanten hebben en voor Veilingmeesters 10. Maar ook: twee maanden met mijn gezin op vakantie in Australië met een camper. Een droom die uit gaat komen. Dat kan ook weer door prioriteiten te stellen en te focussen. Tegen nieuwe starters zou ik willen zeggen: Kies en ga er voor!”

Ook Rudy van Beurden van GAAF | positieve energie deed mee aan de eerste editie van Picknick met een Klik. “Dé les die ik van mijn inspirator Christie Vermaesen heb geleerd is om meer tijd te nemen voor de dingen die ik doe. Al is het maar voor zoiets simpels als het ontbijt. Omdat ik een ontzettende optimist ben, zie ik altijd het best-case-scenario voor me. Vrijwel elke vraag of verzoek beantwoordde ik met ‘ja’. Daardoor kwam ik in de praktijk tijd tekort. Mijn dagen zaten ramvol en ik haastte me dagelijks van verplichting naar verplichting. Rond mijn 23e zat ik al tegen een burn-out aan. Christie gaf me zicht in waar mijn échte kern zit: ik wil keihard stralen en daarmee anderen laten stralen. Dat is sindsdien de kern van GAAF | positieve energie. Inmiddels weet ik dat ik lang niet alles hoef aan te pakken om mijn kracht optimaal te benutten. Dat heeft me veel rust en focus gegeven. Ik leef meer in het moment, ben meer ontspannen en ben bovenal veel liever voor mezelf. In 2014 ga ik de volle wind pakken. Middels trainingen, workshops en motiverende lezingen ga ik Nederland positiveren. Dankzij Picknick met een Klik weet ik eindelijk welke koers ik ga varen. En dat voelt zó goed!”

En ook Astrid de Bijl – Quaedvlieg van FotoFijn is nog altijd erg enthousiast over haar deelname. “Mijn omzet is enorm gestegen: vorig kwartaal zelfs naar een omzet die ik eerst in een heel jaar had! Ook mijn achterban is toegenomen en mijn naam is inmiddels een bekende in de branche. Kortom, FotoFijn staat 1 jaar na PmeK duidelijk op de kaart!”

Dat je met Picknick met een Klik jezelf en je eigen business eens goed tegen het licht houdt moge duidelijk zijn. Je doet daarnaast veel nieuwe contacten op en bent met een investering van een paar uurtjes geweldig geïnspireerd door je coach, jouw sparringspartner. Wil je Picknick met een Klik zelf ervaren? Schrijf je dan in voor de derde editie. Wil je meer succesverhalen lezen? Download hier het Waarderingsmagazine.

afbeelding
afbeelding

Reacties

Tweets

Volg ons >>
  • RT @Starters_Succes: Freddie van Dorst nam vorig jaar Restaurant Herperduin over. "Het was een sprong in het diepe!" Gelukkig was coach Ben... Zondag 10 november 19 om 9:13
  • Armando Muis ? Lees hier het verhaal van een straatschoffie die een succesvol zakenman ? werd:... https://t.co/rIC5Df7m5S Donderdag 24 oktober 19 om 18:01
OndernemersLift+ Gemeente Meierijstad Gemeente Uden Rabobank