Startersmarktplaats Het platform voor de startende ondernemer in de regio.

Mijn Startersmarktplaats
Inloggen  |  Registreren

Home > Nieuws > Willem Theiner van Theiner ICT aan het woord

Altijd en overal op de hoogte?

Volg ons op Twitter en Facebook!

Willem Theiner van Theiner ICT aan het woord

Nieuwsoverzicht >>
Donderdag 23 februari 2017

1. Welke voorbereidingen tref je voor Picknick met een Klik?

Uiteraard zorgen dat je weet wat de inspirators doen en/of hebben gedaan en proberen te achterhalen wat voor soort persoon de inspirator is. Aan de hand hiervan probeer ik mijn ondernemersvragen op de personen af te stemmen. Bijv. met een vraag over cijfers kan ik bij CFO van Van Vanderlande Herman Molenaar terecht. Op die manier zal ik mijzelf vooraf voorbereiden zodat ik het optimale uit Picknick met een Klik kan halen. Daarnaast zal ik zorgen dat ik mijn agenda in de tijd van Picknick met een Klik zoveel als mogelijk vrijhoud om mij zo flexibel mogelijk te kunnen inplannen aan de hand van de (drukke) agenda van de inspiratoren.
 
2. Wat verwacht je van Picknick met een Klik?
Van Picknick met een Klik verwacht ik zeer inspirerende mensen te ontmoeten. Als je me vraagt wat ik van de inspirators verwacht dan hoop ik dat ik een strenge inspirator krijg zonder blad voor de mond. Vanwege mijn (top)sport achtergrond merk ik dat ik al jaren een harde trainer mis. Mijn vroegere bondscoach trainer (Joost van Kuijl) was altijd direct, duidelijk en hard maar allemaal voor het goede doel; presteren. Ik merk dat ik behoefte heb aan iemand die mij weer flink de waarheid kan vertellen, dingen kan laten zien welke ik over het hoofd heb gezien en mij kan helpen om Theiner ICT naar een hoger niveau te tillen met als doelstelling de klanttevredenheid te vergroten en de marges te verbeteren. Noem het maar wakker schudden. Ik presteer in ieder geval goed en graag onder druk!

3. Wat zijn jouw tips voor andere jonge ondernemers/starters?
Ben duidelijk naar je medewerkers, klanten en leveranciers. Slecht nieuws brengen of nee zeggen is iets wat ik en volgens mij heel veel ondernemers moeilijk vinden. Maar uiteindelijk heeft iedereen er het meeste aan als je vooraf weet waar je aan toe bent. En dan is het antwoord ooit "Nee, dat lukt niet vandaag" of dan moet je misschien van iets of iemand een keer afscheid nemen. Niet leuk en makkelijk, maar het geeft zoveel meer rust en voorkomt brandjes blussen achteraf. Daarnaast het al-ler-belangrijkste: vergeet nooit vrienden/familie om leuke dingen mee te doen. Die ontspanning en vrije tijd heb je écht keihard nodig om je koppie leeg te maken. Hoe druk je het ook hebt! Alleen zo kun je wanneer je bezig bent met je onderneming helder en fris denk en en belangrijke keuzes goed overzien.
 
4. Wat is je persoonlijke motto? 
Ik zeg altijd als je iets doet, doe het dan goed! Geen haastwerk met grote kans op fouten. Maar goed overzien, voorbereiden, uitvoeren en nooit de nazorg/nacontrole vergeten. Dat kost wat meer werk, maar zorgt uiteindelijk voor meer succes. 

Reacties

Tweets

Volg ons >>
  • RT @Starters_Succes: Freddie van Dorst nam vorig jaar Restaurant Herperduin over. "Het was een sprong in het diepe!" Gelukkig was coach Ben... Zondag 10 november 19 om 9:13
  • Armando Muis ? Lees hier het verhaal van een straatschoffie die een succesvol zakenman ? werd:... https://t.co/rIC5Df7m5S Donderdag 24 oktober 19 om 18:01
OndernemersLift+ Gemeente Meierijstad Gemeente Uden Rabobank